Dataspelen

Jag har i tidigare inlägg uteslutande pratat om Nintendo och rollspel. I högstadiet och gymnasiet så ändrades mina spelvanor något. Dels så spelade jag mindre och roade mig mer med andra saker och sen så började datorn att användas mer till spel. Utöver några tidiga FPS-spel som Doom och Duke Nukem så fick jag upp ögonen för UFO-spelen (enemy unknown, terror from the deep och apocalypse), Warcraft 1 och 2, Worms och Stunts tillsammans med många andra spel. I worms kunde man vara 4 spelare och vi brukade åka hem till en kompis efter skolan, tränga ihop oss vid hans dator och spela worms hela eftermiddagen. Spelen görs av team17 som också har portat de flesta wormsspelen till iOS och Android så man kan spela dem i sin smatphone om man vill.

Trots att spel på datorn var det som spelades mest så hade inte konsolspelen övergivits helt. Nintendo 64 hade släppts och till det fanns Mario Kart 64 som fortfarande är ett av världens bästa spel. Fy satan så kul det är. Det gick också att spela fyra spelare samtidigt så man kunde vara ganska många och ändå se till att alla fick spela en hel del och inte bara sitta och vänta. Det enda sura var att när man spelade flera spelare så delades skärmen upp i fyra delar så skärmen blev ganska liten men det var inget som hindrade oss från att spela och tycka att det var roligt som sjutton.

Om vi snabbspolar fram några år i tiden så spelas det mest League of Legends i dagsläget. Det är ett så kallat MOBA-spel (Mobile Online Battle Arena) där man styr en hjälte vars mål är att ta in och slå sönder motståndarnas bas. Det är en kopia av DOTA som var originalspelet men som jag tyvärr aldrig testat. Utöver den här typen av rekreationsspel så har jag också börjat spela en del poker och casino online. Det är förbannat skoj det också. Det blir en annan typ av spänning i dessa spel eftersom man satsar, riskerar och kan vinna riktiga pengar.