Drakar och Demoner

Det var väldigt längt sedan jag spelade drakar och demoner och spelet har sannolikt utvecklats sedan dess. Någon gång i mellanstadiet och i början av högstadiet så fick några av mina kompisar för sig att testa drakar och demoner. Nonsens tänkte jag som ville fortsätta med mina kära TV-spel. Efter att de spelat ett par veckor och inte pratat om annat sedan de började blev jag sugen att vara med. Min livliga fantasi kom verkligen till sin rätt. Drakar och Demoner är alltså ett rollspel. Inte att förväxla med levande rollspel även om det säkerligen finns levande rollspel som baserar sig på Drakar och Demoner. Hur som helst så följde jag med grabbarna en dag efterskolan och satte mig och började titta på bilder och läsa lite om de olika raserna som fanns. Minns inte detaljer men kommer ihåg att jag tyckte att dvärg verkade tråkigt och Alver var lite för mjäkiga och tror att det slutade med att jag gjorde en karaktär baserad på en svartalv eller en högalv. Jag ville att min karaktär skulle vara ståtlig och vacker men samtidigt iskall och grym. En av oss, kanske den med vildast fantasi var spelledare hela tiden och vi andra fick uppdrag. En del uppdrag var tagna ur någon form av regelbok medan andra hittade han på helt själv. Spelledaren var väldigt seriös i det hela och ritade upp mäktiga kartor och gjorde rigorös planering inför sina påhittade uppdrag. Det var alltså inte så att han satt och kom på saker allt eftersom utan han kunde sitta på kvällarna i flera dagar, kanske till och med veckor, och hitta på uppdrag och rita upp en karta över hur området såg ut så att det inte skulle bli missförstånd och oklarheter.

Jag minns inte hur länge vi spelade men det blev ett par månader i alla fall innan det till slut blev mindre och mindre och vi slutligen var tillbaka till TV- och dataspelandet igen.

Jag tycker att rollspel är ett ganska kul sätt att spela. Man får använda sin fantasi och det är lika kul som frustrerande att ibland lämna enkla strider till tärningens öde. Som om man bestämmer sig för att slå till dvärgen som torkade borden på värdshuset och slår en T-20 och får det sämsta möjliga resultatet så man fumlar, ramlar och slår sig själv istället. Men så kan det gå.